Διαδικτυακό μάθημα 3D Lab

9. Νέες μέθοδοι εργασίας τεχνουργού – Δέρμα

Αν κοιτάξουμε βαθύτερα στον τομέα των δερμάτινων ειδών, μπορούμε να δούμε πώς η χρήση των τρισδιάστατων σαρωτών , του λογισμικού 3D μοντελοποίησης , των 3D εκτυπωτών και των διαδραστικών λογισμικών Kiosk έχει αλλάξει τη γραμμή παραγωγής.

Στα υποδήματα, χάρη στην τρισδιάστατη σάρωση, οι τεχνίτες μπορούν να έχουν βαθύτερη γνώση του ποδιού των πελατών, εξασφαλίζοντας την άνεση, την ανθεκτικότητα στη φθορά. Το τρισδιάστατο λογισμικό και οι εκτυπωτές επιτρέπουν να έχουν πιο καθορισμένα πρωτότυπα και ακριβείς βάσεις εργασίας, ταυτόχρονα τα Kiosk επιτρέπουν την προσαρμογή του επιλεγμένου προϊόντος.

Σφραγίδες

Στις παρακάτω εικόνες μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα τρισδιάστατων σφραγίδων που δημιουργήθηκαν με τρισδιάστατη μοντελοποίηση και εκτύπωση 3D. Σχεδίασαν το σχήμα που ήθελαν, συμπεριλαμβανομένης μιας βάσης που επιτρέπει το πλαστικό τμήμα να κολληθεί σε ένα στήριγμα, στην περίπτωση αυτή, ένα μεταλλικό. Μετά την εκτύπωση και τη συγκόλληση της βάσης στο στήριγμα, οι σφραγίδες πιέζονται σε ένα κομμάτι παχύ δέρμα με ένα σφυρί για να αποκτήσει ένα βαθύτερο σχέδιο με υφή.

 

Εικόνα 9.1

 


Αναφορές:
[1] https://www.instructables.com/id/3D-Print-Your-Own-Leather-Stamps/