Διαδικτυακό μάθημα 3D Lab

8. Τρισδιάστατη εκτύπωση σε καλλιτεχνικό σχεδιασμό – Μάσκες της Πρωτοχρονιάς

Τα κοστούμια φαντασίας ή κινούμενων σχεδίων δεν είναι τα μόνα που μπορεί να είναι εν μέρει 3D τυπωμένα. Άλλοι τύποι χαρακτηριστικών είναι οι μάσκες του νέου έτους ή καρναβαλιού και τα κοσμήματα. Μπορείτε να βρείτε πολλά βασικά και πιο σύνθετα έτοιμα σχέδια online (www.thingiverse.com ή www.skrimarket.com για παράδειγμα), τα οποία μπορείτε να προσαρμόσετε στις ανάγκες σας, μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε από το μηδέν αν θέλετε πραγματικά να έχετε κάτι μοναδικό.

Εδώ βασίζουμε σε σχέδια από τις πλατφόρμες Skrimarket, Thingiverse και TinkerCAD:

 


Εικόνα 8.1

Παρόλο που χρησιμοποιούμε ήδη σχεδιασμένα μοντέλα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα να κάνουμε για να τα προετοιμάσουμε για χρήση. Και πάλι είναι απαραίτητο να κάνετε τα εξής:

  • – καθαρισμός των στηριγμάτων εκτύπωσης (ορισμένα μοντέλα έχουν σύνθετα, ακανόνιστα σχήματα, επομένως αυτό είναι μερικές φορές πολύ δύσκολο)
  • – λείανση
  • – διορθώσεις σχήματος
  • – διακόσμηση
  • – δημιουργία οπών που είναι απαραίτητες για την τοποθέτηση των λαβών
  • – αστάρωμα και ζωγραφική

 


Εικόνα 8.2


Εικόνα 8.3


Εικόνα 8.4

Το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται πάντοτε από τη δημιουργικότητα, τον χρόνο, τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε και, φυσικά, από συγκεκριμένους στόχους. Στο κάτω κάτω, στόχος σας είναι να διασκεδάσετε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και, ακόμη περισσότερο, μετά:


Εικόνα 8.5


Εικόνα 8.6


Εικόνα 8.7


Εικόνα 8.8


Εικόνα 8.9