Διαδικτυακό μάθημα 3D Lab

7. Τρισδιάστατη εκτύπωση σε καλλιτεχνικό σχέδιο – Κοστούμια Star Guardian Janna

Ένας από τους πολλούς τομείς στους οποίους μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο σχεδιασμός 3D είναι ο καλλιτεχνικός σχεδιασμός. Τα καλλιτεχνικά έργα περιλαμβάνουν όχι μόνο την τρισδιάστατη μοντελοποίηση και την τρισδιάστατη εκτύπωση, αλλά και άλλες διεργασίες, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού που βασίζεται στη συγχώνευση διαφόρων ειδών υλικών και σε χειροκίνητες εργασίες όπως γυάλισμα, κόλληση ζωγραφικής κλπ.

Αυτό είναι το επόμενο βήμα σε αυτό το πεδίο, καθώς το τυπωμένο τρισδιάστατο μοντέλο δεν είναι το τελικό αλλά ενδιάμεσο βήμα προς την κατεύθυνση του τελικού αποτελέσματος. Για μερικούς, είναι μόνο η αρχή της κύριας διαδικασίας και η μεγαλύτερη διασκέδαση της δημιουργίας.

Ένα καλό παράδειγμα αυτού του είδους της δραστηριότητας είναι η δημιουργία του κοστουμιού του Star Guardian Janna – του χαρακτήρα από το παιχνίδι League of Legends .


Εικόνα 7.1

Τα περισσότερα από τα κομμάτια κοστουμιών πρέπει τα να φτιάξετε από διαφορετικά από 3D έντυπα υλικά, ωστόσο τα πιο σημαντικά στοιχεία – τα αστέρια – είναι τα τέλεια χαρακτηριστικά που μπορούν να σχεδιαστούν, να τυπωθούν, να διακοσμηθούν και να συνδεθούν με το υπόλοιπο κοστούμι.

Για αυτή τη φορεσιά χρειάζονται τουλάχιστον τρία διαφορετικά μεγέθη:


Εικόνα 7.2

Το σχήμα είναι πάντα το ίδιο, οπότε μπορεί να φαίνεται ότι χρειάζεστε μόνο ένα πρότζεκτ σε τρία διαφορετικά μεγέθη.

Εντούτοις, υπάρχει εδώ μια παγίδα. Σύμφωνα με το παράδειγμα γιουκαλίλι από το προηγούμενο μάθημα, πρέπει να θυμάστε ότι η αλλαγή του μεγέθους θα επηρεάσει όλες τις διαστάσεις του αστεριού, και το πάχος του κελύφους. Αυτό που λειτουργεί για το μεγαλύτερο αστέρι δεν θα λειτουργήσει αναγκαστικά για το μικρότερο και το αντίθετο. Επομένως, πρέπει είτε να σχεδιάσετε το μοντέλο που θα είναι κατάλληλο για όλα τα μεγέθη ή να αλλάξετε για κάθε μέγεθος. Οι πιθανές αλλαγές μπορούν να γίνουν είτε στο αντικείμενο στο πρόγραμμα επεξεργασίας είτε κατά την τελική προετοιμασία εκτύπωσης στο πρόγραμμα Cura.

Όταν τα αστέρια τυπωθούν, το επόμενο βήμα είναι η περαιτέρω προετοιμασία. Πιθανές ενέργειες είναι:

  • – λείανση
  • – διορθώσεις σχήματος
  • – δημιουργία οπών που είναι απαραίτητες για την τοποθέτηση των αστεριών στο κοστούμι
  • – αστάρωμα και ζωγραφική
  • – χρήση στη στολή


Εικόνα 7.3


Εικόνα 7.4

 

Όταν τελειώσει η λειτουργία, το τελικό αποτέλεσμα είναι το εξής:


Εικόνα 7.5


Εικόνα 7.6


Εικόνα 7.7