Διαδικτυακό μάθημα 3D Lab

13. Online μαθήματα

Σε αυτό το θέμα θα παρουσιάσουμε δωρεάν μαθήματα που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο για την αυτοδιδασκαλία καθώς και σχετικές διαδικτυακές κοινότητες ενδιαφέροντος.

 

13.1 Η επανάσταση της εκτύπωσης 3D (Coursera)

https://www.coursera.org/learn/3d-printing-revolution

Δημιουργήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Illinois στην Urbana-Champaign
Παραδόθηκε από: Coursera
Διδάσκονται: ο Aric Rindfleisch

Αυτό το μάθημα θα δείξει πώς δουλεύουν οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές, τι κάνουμε με αυτούς, καθώς και το οικοσύστημα 3D εκτύπωσης. Θα αναφερθεί επίσης το μέλλον της 3D εκτύπωσης και θα συζητήσει πώς αυτή η τεχνολογία θα φέρει επανάσταση στον κόσμο μας. Το μάθημα περιλαμβάνει ενημερωτικές διαλέξεις βίντεο, συνεντεύξεις με εμπειρογνωμόνες στη 3D εκτύπωση και εξάσκηση μέσω πρακτικών ασκήσεων. Οι μαθητές που ολοκληρώνουν αυτό το εισαγωγικό μάθημα θα έχουν μια σωστή κατανόηση της τρισδιάστατης εκτύπωσης και των επαναστατικών δυνατοτήτων της και θα είναι σε θέση να εκτυπώνουν και να προσαρμόζουν τα 3D σχέδια.

Επιπλέον. θα αποκτήσουν μια προεπισκόπηση των άλλων μαθημάτων στην εξειδίκευση Τρισδιάστατης εκτύπωσης και είναι σε θέση να εκτιμήσουν πως να χρησιμοποιήσουν τα για να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες για να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε τρισδιάστατα αντικείμενα.

 

13.2 Εφαρμογές εκτύπωσης 3D (Coursera)

https://www.coursera.org/learn/3d-printing-applications

Δημιουργήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Illinois στην Urbana-Champaign
Παραδόθηκε από: Coursera
Διδάσκοντες: Βισάλ Σατσντέφ

Αυτό το μάθημα θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται η 3D εκτύπωση σε διάφορους τομείς, όπως το σχεδιασμό, την κατασκευή και το λιανικό εμπόριο. Θα δείξει επίσης τις δυνατότητες της εκτύπωσης 3D, όπως η προσαρμογή, η αυτόματη συναρμολόγηση και η δυνατότητα εκτύπωσης σύνθετων αντικειμένων. Εκτός από τις επιχειρηματικές εφαρμογές, αυτό το μάθημα θα εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στις αναπτυσσόμενες χώρες, χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία για να δημιουργήσουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αυτό το μάθημα θα παρέχει επίσης μια επισκόπηση της σκέψης σχεδιασμού και πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πλαίσιο για να αναπτύξετε ιδέες που μπορούν να μετατραπούν σε αντικείμενα.Οι μαθητές που ολοκληρώνουν αυτό το μάθημα θα αποκτήσουν μια πλούσια κατανόηση των δυνατοτήτων της τρισδιάστατης εκτύπωσης και πώς να σκεφτούν για το σχεδιασμό αντικειμένων για αυτή τη νέα τεχνολογία.

 

13.3 Λογισμικό εκτύπωσης 3D (Coursera)

https://www.coursera.org/learn/3d-printing-software

Δημιουργήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Illinois στην Urbana-Champaign
Παραδόθηκε από: Coursera
Δίδαξε: Jeffrey Smith

Αυτό το μάθημα θα σας δείξει πώς να χρησιμοποιήσετε το 3D λογισμικό εκτύπωσης για να δημιουργήσετε ψηφιακά σχέδια που μπορούν να μετατραπούν σε φυσικά αντικείμενα. Θα δείξει επίσης πως οι τρισδιάστατοι σαρωτές εργάζονται για να μετατρέψουν τα φυσικά αντικείμενα σε ψηφιακά σχέδια. Αυτό το μάθημα είναι πρακτικό και παρέχει οδηγίες βήμα προς βήμα για να σας καθοδηγήσει σε δύο δημοφιλή προγράμματα 3D μοντελοποίησης, Tinkercad και Fusion 360.

Όσοι ολοκληρώνουν αυτό το μάθημα θα μπορούν να χρησιμοποιούν 3D λογισμικό για να σχεδιάσουν μια μεγάλη ποικιλία αντικειμένων τόσο για προσωπική όσο και για επαγγελματική χρήση. Επιπλέον, όσοι εγγράφονται για πιστοποιητικό μαθήματος θα λάβουν εκτεταμένη ελεύθερη πρόσβαση στο Fusion 360 (που παρέχεται από την Autodesk).

 

13.4 Εξοπλισμός εκτύπωσης 3D (Coursera)

https://www.coursera.org/learn/3d-printer

Δημιουργήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Illinois στην Urbana-Champaign

Παραδόθηκε από: Coursera

Δίδαξε: ο Matthew Griffin

Αυτό το μάθημα θα παρέχει μια εις βάθος διερεύνηση των επιτραπέζιων 3D εκτυπωτών.  Εξετάζει το ιστορικό της επιτραπέζιας εκτύπωσης 3D και δείχνει πώς κατασκευάζονται οι 3D εκτυπωτές και πώς λειτουργούν. Αυτό το μάθημα παρέχει επίσης οδηγίες βήμα προς βήμα για τον τρόπο χρήσης και επισκευής ενός 3D εκτυπωτή. Εξερευνά επίσης τους διαφορετικούς τύπους υλικών που μπορούν να εκτυπωθούν σε 3D και θα σας δείξει πώς μπορείτε να δημιουργήσετε διάφορα αντικείμενα χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα εργαλεία και τα υλικά. Όσοι ολοκληρώνουν αυτό το μάθημα θα μπορούν να χειρίζονται, να επιδιορθώνουν και να αναβαθμίζουν έναν εκτυπωτή 3D.

 

13.5 Bioprinting: Τρισδιάστατα τμήματα σώματος εκτύπωσης (FutureLearn)

https://www.futurelearn.com/courses/bioprinting

Δημιουργήθηκε από: Αυστραλιανό Ινστιτούτο Καινοτομικών Υλικών, Πανεπιστήμιο του Wollongong
Παραδόθηκε από: FutureLearn
Δίδαξε: ο Γκόρντον Γουάλας

Ανακαλύψτε πώς συγκρούονται τα βιοϋλικά και η τρισδιάστατη εκτύπωση, για να δημιουργήσετε επαναστατικά βιολογικά τμήματα σώματος με αυτό το δωρεάν online μαθήματα. Ίσως γνωρίζετε την εκτύπωση 3D ή έχετε δει χαμηλού κόστους εκτυπωτές 3D, οι οποίοι μπορούν να δημιουργήσουν πλαστικά παιχνίδια, αντίγραφα τμημάτων και αντικείμενα δικού σας σχεδιασμού. Αλλά ξέρατε ότι η 3D εκτύπωση εφαρμόζεται επίσης και στην ιατρική για βιολογικά μέρη, αλλάζοντας ή και σώζοντας ζωές μέσω ιατρικών διαδικασιών οι οποίες ήταν αδιανόητες πριν από μερικά χρόνια;

 

13.6 Βασικές αρχές των διαδικασιών παραγωγής (edX)

https://www.edx.org/course/fundamentals-manufacturing-processes-mitx-2-008x-0

Δημιουργήθηκε από: MIT
Παραδόθηκε από: EdX
Δίδαξε: Α. John Hart

Μάθετε τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των προϊόντων που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα και τις βασικές αρχές που απαιτούνται για τη λήψη των διαδικασιών σε κλίμακα. Αναρωτηθήκατε πώς κατασκευάστηκε κάτι ;Θέλετε να μάθετε τι χρειάζεται για να μετατρέψετε το σχέδιό σας σε τελικό προϊόν; Αυτό το μάθημα εισάγει ένα ευρύ φάσμα διαδικασιών κατασκευής, συμπεριλαμβανομένης της μηχανουργικής κατεργασίας, της χύτευσης με έγχυση και της εκτύπωσης 3D. και εξηγεί τις θεμελιώδεις αρχές και πρακτικές της κατασκευής σε κλίμακα.

 

13.7 Βασικά στοιχεία εκτύπωσης 3D (Udemy)

https://www.udemy.com/3d-printing-basics

Δημιουργήθηκε από την Assembl Academy
Παραδόθηκε από: Udemy

Τα Βασικά Βασικά Τεκμηρίωσης είναι ένα μάθημα για αρχάριους σχεδιασμένο για όσους θέλουν να ξεκινήσουν να μαθαίνουν για την Τρισδιάστατη εκτύπωση αλλά δεν έχουν ιδέα για το τι είναι η εκτύπωση 3D ή πού να ξεκινήσει.