Διαδικτυακό μάθημα 3D Lab

12. Επιχειρηματικές εξελίξεις της τεχνικής 3D εκτύπωσης

Η επιχειρηματικότητα εννοείται εδώ ως ικανότητα να αναλαμβάνουμε (ενεργώντας) μια ενεργή στάση απέναντι στη ζωή, να ξεκινάμε μια πορεία δράσης προς όφελος του εαυτού μας και της κοινότητας. Χαρακτηρίζει ανθρώπους που έχουν και συνειδητοποιούν τις δυνατότητες μιας ενεργού, επιχειρηματικής στάσης απέναντι στη ζωή και τη σταδιοδρομία.

Το δυναμικό ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας με την τεχνική 3D προέρχεται πρωτίστως από το γεγονός ότι είναι πολύ καινοτόμα και η χρήση της συνεχίζει να αυξάνεται σε όλους σχεδόν τους κλάδους της βιομηχανίας. Η χειροτεχνία, η ιατρική, η αρχιτεκτονική, η ρομποτική, η αρχαιολογία – είναι μόνο μερικά παραδείγματα, όπου η τεχνική 3D κατέχει σημαντική θέση. Υπάρχουν νέα υλικά για εκτύπωση τρισδιάστατης εκτύπωσης και βελτιώσεις τεχνολογιών εκτύπωσης 3D.

Η τρισδιάστατη εκτύπωση γίνεται όλο και πιο κοινή, φθηνότερη και προσβάσιμη για όλους και ταυτόχρονα πιο ακριβή και εξελιγμένη για προηγμένη χρήση. Υπάρχουν απλοί 3D εκτυπωτές για οικιακή χρήση και προηγμένα μοντέλα διαθέσιμα μόνο για ερευνητές και επιχειρήσεις. Μπορείτε να εκτυπώσετε ένα ανταλλακτικό για τον εξοπλισμό σας στο σπίτι, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν εταιρείες και εργαστήρια που εκτυπώνουν αυτοκίνητα, σπίτια και ακόμη και ανθρώπινα όργανα (https://www.sciencealert.com/researchers-have-just-3d-printed-a-mini-heart-using-human-tissue).

Ως εκ τούτου, η μάθηση 3D τεχνικών μπορεί να είναι ένα μέρος της προετοιμασίας για την εργασία σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. Εκτός αυτού, διδάσκει τη δημιουργικότητα, αναπτύσσει τη φαντασία και τις δεξιότητες προγραμματισμού. Μερικές φορές, όταν τα έργα σας απαιτούν κοινή χρήση και συζητήσεις ιδεών, μπορούν να προωθήσουν επίσης την ομαδική εργασία και τις ικανότητες κατανομής εργασιών, που σίγουρα θα είναι πολύ σημαντικές σε οποιονδήποτε εργασιακό χώρο.

Εκτός από τις πολλές εφαρμογές τους, οι τεχνικές 3D, ως ένα σχετικά νέο φαινόμενο, είναι ενδιαφέρουσες και μπορούν να προσελκύσουν πολλούς ανθρώπους για να αρχίσουν να τις εξερευνούν και να χρησιμοποιούν σε διάφορους τομείς, είτε είναι περισσότερο μηχανικοί ή καλλιτεχνικοί. Μπορούν να ανακαλύψουν νέους, πιο αποτελεσματικούς και καινοτόμους τρόπους εργασίας στους τομείς στους οποίους ήδη ασχολούνται και να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην είσοδο στην αγορά εργασίας ή στην ίδρυση δικών τους επιχειρήσεων.

Αν θέλετε να οργανώσετε πιο σύνθετα workshop για την επιχειρηματικότητα με την ομάδα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για παράδειγμα υλικά που αναπτύχθηκαν για αυτό το μάθημα: https://www.youthart.eu/artisan/learning-resources/. Το βασικό θέμα είναι διαφορετικό, αλλά το τελευταίο τμήμα του προγράμματος σπουδών και της τελικής ενότητας του σε απευθείας σύνδεση μαθήματος μπορεί εύκολα να εφαρμοστεί στα εργαστήρια 3D σχεδίασης και εκτύπωσης .