Διαδικτυακό μάθημα 3D Lab

 

 

 

Το μάθημα αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτό το μάθημα αντικατοπτρίζει μόνο τις απόψεις των συγγραφέων και η Επιτροπή δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.


 

Καλώς ήρθατε στην ελληνική έκδοση του 3D LAB Online Course.

 

  • αν ενδιαφέρεστε για την ψηφιακή τεχνολογία και την κατασκευή φυσικών αντικειμένων και θέλετε να μάθετε περισσότερα γι ‘αυτά

  • αν διοργανώνετε δημιουργικές δραστηριότητες για τους νέους και αναζητάτε νέες ευκαιρίες για την επέκταση / βελτίωση των προγραμμάτων τους

  • αν θέλετε να βρείτε νέες ευκαιρίες απασχόλησης στη χρήση τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης

  • αν θέλετε να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το τρισδιάστατο σχεδιασμό στην καθημερινότητά σας

αυτό το μάθημα είναι για εσάς!

 

Αποτελείται από 3 Ενότητες:

I. Εισαγωγή στην τεχνολογία ψηφιακής δημιουργίας πρωτοτύπων

Αυτή η ενότητα παρουσιάζει τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στην 3D εκτύπωση κ σχεδίαση. Δίνονται σύνδεσμοι σε διάφορες πηγές όπου μπορει κανείς να ανατρέξει για περισσότερες πληροφορίες.

II. Νέοι τεχνουργοί

Αυτή η ενότητα εστιάζει στην υλοποίηση του τρισδιάστατου σχεδιασμού και εκτύπωσης στη σημερινή τεχνουργία. Ο τομέας αυτός είναι πολύ μεγάλος και δεν είναι δυνατόν να αναλυθούν (ούτε να απαριθμηθούν) όλες οι εργασίες που μπορούν να οριστούν ως «τεχνουργία». Έχουμε επιλέξει για αυτήν την ενότητα τα πιο χαρακτηριστικά πεδία τότε. Αφού υπενθυμίσουμε τις πιο σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την τρισδιάστατη μοντελοποίηση και εκτύπωση, παρουσιάζουμε λεπτομερώς πώς η τεχνολογία 3D αλλάζει τη διαδικασία παραγωγής κοσμημάτων. Δίνουμε επίσης κάποιες συμβουλές σχετικά με την υλοποίηση αυτής της καινοτομίας σε άλλα τεχνουργήματα, όπως εκείνα που χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη δέρμα, ξύλο, μέταλλο, γυαλί και κεραμικά. Η βιοτεχνική παραγωγή συνδέεται στενά με άλλους τομείς και επομένως, η ανάπτυξη τρισδιάστατης μοντελοποίησης επιτρέπει την μεγαλύτερη ενσωμάτωση αυτών των πεδίων με αναμφισβήτητα οφέλη σε όλους τους τομείς. Για το λόγο αυτό, το πεδίο της αρχιτεκτονικής και του εσωτερικού σχεδιασμού στο οποίο η βιοτεχνική παραγωγή αποτελεί στρατηγικό παράγοντα συμπεριλαμβάνεται επίσης ως παράδειγμα.

III. Η δημιουργικότητα της νεολαίας στην ψηφιακή εποχή

Ο στόχος της Ενότητας ΙΙΙ είναι να παρουσιάσει μια από τις δυνατότητες για το πώς η Ενότητα Ι και η Ενότητα ΙΙ μπορούν να υλοποιηθούν σε μικρούς χώρους makerspace και με νέους που ενδιαφέρονται για διαφορετικές υλοποιήσεις τεχνικών τρισδιάστατης μοντελοποίησης και εκτύπωσης. Με βάση εργαστήρια που λειτουργούν στο εργαστήριό μας 3D στο Wadowice, ετοιμάσαμε πρακτικά μαθήματα σχετικά με τον τρόπο εισαγωγής αυτού του ενδιαφέροντος θέματος στους σπουδαστές ή τα μέλη του εργαστηρίου σας. Μετά τα μαθήματα θα λάβετε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εκκίνησης της διδασκαλίας του 3D σχεδιασμού και της εκτύπωσης και τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ενθαρρύνετε τους ανθρώπους να δημιουργήσουν τα δικά τους μοντέλα. Παρουσιάζουμε παραδείγματα συγκεκριμένων δραστηριοτήτων σε διάφορα θέματα που απαιτούν ειδικές δεξιότητες πέρα από τον τρισδιάστατο σχεδιασμό. Τέλος δίνουμε εδώ μερικές συμβουλές για την αξιολόγηση της διαδικασίας και παρουσιάζουμε τα πιθανά πλεονεκτήματα της εκμάθησης 3D τεχνικών για δυνατότητες επιχειρηματικότητας.

 

Για να συμμετάσχετε στο μάθημα κάντε κλικ στο “Curriculum” στην κορυφή αυτής της σελίδας και απολαύστε το!

 

Εκτιμούμε όλες τις απόψεις που έχετε σχετικά με το περιεχόμενο του μαθήματος, τις πιθανές βελτιώσεις του, την εμπειρία σας ως συμμετέχοντα στο μάθημα και τις ιδέες σας για τη χρήση του. Γι’ αυτό, σας

παρακαλούμε να συμπληρώστε αυτό το σύντομο ερωτηματολόγιο

που θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την πορεία και να επιβεβαιώσουμε (ελπίζουμε) τη χρησιμότητά της για εκείνους που την χρησιμοποιούν.

 

Instructor